onsdag den 30. november 2011

Kagen ikke bagt i midten

Bagetiden på mange opskrifter er ofte baseret på en firkantet kage. Hvorfor det evt. kan give lidt problemer, når man så bager i en rund (e.lign) springform. Kagen bliver muligvis ikke bagt i midten.

Jeg har gjort den erfaring, at runde kager skal have længere tid i ovnen og på lidt færre grader end frikantede kager.

Stik evt. med en tandstik i kagen for at tjekke om den er bagt. Hænger der dej ved tandstikken, så er kagen IKKE bagt, og den skal derfor have lidt mere tid i ovnen. Hvis du synes overfladen ser "færdigbagt" ud, kan du evt. lægge et stykke alufolie over kagen for at undgå, at kagen bliver "brændt".

HUSK i øvrigt også at bagetiden i de fleste opskrifter er baseret på alm. ovn og ikke på varmluft.

2 kommentarer:

  1. Hei elsker din blog.du har næsten altid svaret når man skal bruge det. har en lille ekstra ting der har hjulpet mine runde kager rigtig meget, hvis man har et rosen ''søm'' hjælper det at sætte det i midten. just a small thing :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Takker. :o) "A small thing can give a perfect result." ;o) Har heldigvis ikke de problemer selv... 7-9-13. ;o)

      Slet