mandag den 28. november 2011

Brændte mandler

Jeg ELSKER brændte mandler! De er desværre bare ikke altid tilgængelige, når lysten overmander en, så hvorfor ikke lave dem selv. :o)

250 g mandler
250 g flormelis eller sukker
1 dl vand

Begynd med at pensle en bageplade med lidt salatolie.

Mandlerne "nulres" fri for støv i et viskestykke.

Kom mandlerne i en gryde sammen med flormelis og vand og bring det i kog. Rør om og kog ved svag varme til hele massen bliver tør og grålig.

Dæmp varmen og fortsæt med kogningen til flormelissen smelter og massen bliver flydende og mandlerne blanke.

Hæld omgående mandlerne ud på bagepladen og pil dem fra hinanden med to gafler. Vær forsigtig karamellen er meget varm.

Afkøles og opbevares i glas med låg.


Se evt. også opskrift for karameliserede mandler her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar