onsdag den 23. november 2011

Bondekonens Chokoladekage

Har fundet denne opskrift på "Alletiders Kogebog"
- bagetiden passer dog ikke helt, så jeg har tilføjet en kommentar på opskriften

Passer til bradepande ca. 30 x 40 cm


150 g smør
450 g sukker
3 æg
75 g kakao
600 g hvedemel
3 tsk natron
1 tsk vanillesukker (eller evt. kornene fra 1 stang vanille)
7 1/2 dl kærnemælk

Smelt smørret i en lille gryde og rør det det med sukkeret. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk det hele lyst og skummende. Bland kakao, mel, natron og vanille og sigt det i dejen skiftevis med kærnemælken. Fordel dejen i en bradepande med bagepapir.

Bages på næst-nederste rille i ovnen ved 200 grader i ca. 30-40 minutter.

Brugte bl.a. denne kage til at opbygge og forme

16 kommentarer:

  1. Hejsa, kan jeg bruge opskriften som lagkagebunde, og dele dejen i 2 springforme á 26 cm i diameter ???.

    Og hvilken frugtmousser vil passe til den, kun frugtmousser

    SvarSlet
  2. Anonym: Ja, du kan godt lave kagebunde af denne. Kage i runde og firkantet forme bages ikke ens. Husk derfor at sætte graderne ned og bag i længere tid, når det er en rund form.
    Du kan stort set anvende alle slags frugt- og bærmousser til chokoladekage. Hvad med en ananas- (tilsæt evt. små stykker frisk ananas) og limemousse eller 2 lag med citronmousse, hvis det skal være frugt.

    SvarSlet
  3. hej hej.
    Hvor meget skal de så bages ved hvis man vælger at bage i runde forme??

    SvarSlet
  4. Bamseline29: Jeg kan desværre ikke huske, hvor lang tid og på hvor mange grader, jeg gav denne. :S Men sæt graderne ned Vil tro 160-180 grader og bag i lidt længere tid. Tjek evt. med en kagetester i midten af kagen, om den er bagt.

    SvarSlet
  5. Hej Bettina

    denne opskrift på kagen, kan den os fyldes med noget choko mouse eller chokolade cream. og så smøre med smør cream og så fondant over ?

    MVH.

    NYBEGYNDER

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan du godt. Jeg har bl.a. lavet "brystkagen" med denne og lagt sammen med hvid tobleronecreme.

      Vil dog lige gøre opmærksom på, at denne opskrift/kage ikke er "svampet".

      Jeg vil anbefale f.eks. at anvende PSC i stedet for smørcreme, da den ikke smager af smør. ;o) Se opskrift her:
      http://www.momses-univers.blogspot.dk/2011/11/palmin-smrcreme-psc.html. Husk at piske den rigtig godt igennem, så den bliver RIGTIG blød og nem at arbejde med. Smør nedefra og op, når du skal opsmøre kagen.

      Ellers f.eks. Nutellacreme eller 1:1 chokolade ganache (opskrifterne findes under etiketten "Opsmøring")

      Slet
  6. okai tænker lave den smør cream med vanilie i så den er vanilie smag og ikke smør..

    mange tak for de gode råd..

    men hva vil du anbefale jeg laver med ellers.

    tænker hvid chokolade ganache på bundene og lave 2 eller 3 lag kan man det med opskriften ?

    den nutella cream blir den ikke for kraftig smagende eller ?

    mange tak for hjælpen og de gode råd indtil nu :-)


    Mvh.


    Nybegynderen

    SvarSlet
    Svar
    1. 1:1 ganachen og nutellacremen er tænkt som opsmøring af kagen som et alternativ til PSC.

      Vi kan rigtig godt li' Nutellacremen, men alt er jo individuelt "smag og behag". Bare smør op med et tyndt lag.

      Kagen flækkes i 3 og dermed 2 lag med fyld. F.eks. limemousse (opskrift undder mousser)og hvid tobleronecreme vil smage godt i denne kage. Ellers 2 lag med den hvide toblerone, hvis det er nemmere for dig.

      Smør kagen op med f.eks. psc, hvor du evt. erstatter mælken med limesaft. Ellers bare tilsæt vanille til opskriften, hvis du ønsker det i stedet for.

      Slet
  7. hej Bettina,

    vil høre om du har en chokoladekage opskrift og vanilie kage hvor man ikke ska bruge kærnemælk ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dennis

      Se under etiketten "Chokoladekage" der er nogle opskrifter uden kærnemælk.
      http://www.momses-univers.blogspot.com/search/label/Chokoladekage

      Du kan faktisk godt erstatte kærnemælken i denne opskrift med f.eks. sødmælk. Smagen bliver bare en lille smule anderledes.

      Ymerkagen kan laves til både chokoladekage og vanillekage.
      http://www.momses-univers.blogspot.com/2012/05/ymerkage.html

      Der også disse rigtig lækre lagkagebunde med vanille:
      http://www.momses-univers.blogspot.com/2011/11/lagekagebunde.html

      Slet
  8. Hvis bagetiden ikke passer, i hvor lang tid skal den så bages ?? Grader eventuelt..

    SvarSlet
    Svar
    1. Den bagetid jeg har skrevet passer. :o)
      Det er bagetiden i "Alletiders kogebog" (linket), der ikke passer.

      Slet
  9. Har lavet dine chokoladecupcakes for nylig. Nøøøj hvor de smagte pænt :-) Påtænker at lave portionen x4 som en bradepandekage. Det er de lækreste kager jeg har fået ....nogensinde, så mon ikke en hel kage vil være en succes :-) tak for din altid inspirerende side. Og jeg fatter hat af hvordan jeg kommenterer dette så du kan se hvem jeg er, det må blive som anonym. Men det er stadig Yvonne fra Facebook :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvor sødt af dig at skrive en kommentar, tak Yvonne. :o)

      Slet
  10. Hvor mange gange af opskriften har du lavet for at kunne bygge hele brystkagen?

    SvarSlet
    Svar
    1. 1 x opkrift, bagte 2 x ca. 20x30 cm kager

      Slet